خطرات احتمالی لیزر بر جنین چیست؟

زنان همیشه به رشد موهای زائد در بدن خود حساس هستند و متخصصان به دنبال راه‌هایی برای رفع و از بین بردن آنها بوده‌اند و تا به حال هم راه‌های زیادی برای این کار پیدا کرده‌اند. یکی از بهترین روش‌هایی که این روزها تقریباً جایگزین بقیه راه‌ها شده است، استفاده از لیزر است. رشد موهای زائد در دوران بارداری به دلیل مشکلاتی که خانم‌ها در این دوران دارند، به ویژه برای زنانی که به ظاهر خود حساس هستند، شاید بتوان گفت یک معضل است. دوران حاملگی با افزایش و بی‌ تعادلی هورمونی در بدن زنان همراه است. این مسئله به بروز تغییرات گسترده مانند رشد غیر طبیعی موها در برخی منجر می‌شود. رشد موهای زائد ممکن است در این دوران در قسمت‌های مختلف بدن روی صورت، قفسه سینه، پستان‌ها، بازوها و شکم اتفاق بیفتد. به طور معمول، رنگ این موها از موهای معمولی بدن تیره‌تر است. بزرگ شدن شکم در دوران حاملگی دسترسی به برخی از قسمت‌های بدن را برای خانم‌ها دشوارتر می‌کند و ممکن است برای رهایی از موهای زائد آنها را به فکر استفاده از لیزر بیاندازد. اما سؤالی که ممکن است ذهن زنان باردار را به خود مشغول کند این باشد که آیا لیزر موهای زائد در این دوران ضرر دارد؟ آیا ممکن است برای جین خطراتی داشته باشد؟

 

لیزر چیست؟

در واقع، باید بگوییم که لیزر نوری تک فوتون ثابت است که فقط بر فولیکول‌های مو تأثیر می‌گذارد و موجب کنده شدن موهای زائد می‌شود. همچنین، لیزر یک نور تک رنگ و تک طول موج است. در لیزر موهای زائد، نور لیزر در رنگدانه ملانینی که به طور فراوان در موها یافت می‌شود، جذب و موجب تخریب سلول‌های سازنده مو می‌شود و به همین علت هرچه مو ضخیم‌تر و مشکی‌تر باشد، ملانین بیشتری هم خواهد داشت که نور لیزر را بهتر جذب می‌کند و راحت‌تر از بین می‌رود. هرچه ملانین پوست کمتر و پوست بیمار روشن‌تر باشد، انرژی کمتری در پوست جذب و احتمال سوختگی ناشی از لیزر مو هم کمتر خواهد شد.

آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری خطرناک است؟

تا به حال پیش نیامده است که استفاده از لیزر برای رفع موهای زائد خطری برای مادر یا جنین به وجود بیاورد و از این نظر خطر یونیزاسیون و به وجود آمدن رادیکال‌های آزاد در بدن وجود ندارد و حتی لیزر موهای شکم در دوران بارداری هم خطری ندارد. اما توصیه می‌شود که خانم‌ها تا ختم بارداری برای لیزر صبور باشند، زیرا در صورتی که مشکلی برای جنین پیش بیاید، ممکن است این نقص ناشی از انجام لیزر دانسته شود. حتی در دوران شیردهی هم گاهی لیزر توصیه نمی‌شود، زیرا این احتمال وجود دارد که لیزر روی هورمون‌های شیردهی تأثیرگذار باشد. اما باید بگوییم که از نظر علمی مانعی برای لیزر موهای زائد در بارداری وجود ندارد.

 

عوارض احتمالی لیزر موهای زائد در دوران بارداری

  • در فناوری لیزر مو، اشعه غیر یونیزه به کار می‌رود. گرمای تولید شده به وسیله لیزر موجب از بین رفتن ریشه موهای زائد می‌شود و این تشعشعات هیچ جهش سلولی در افراد به وجود نمی‌آورد. عمق نفوذ اشعه لیزر در پوست چند میلی متر بیشتر نیست، اما احتمال دارد پرتوهای غیر یونیزه به وسیله بافت‌های اطراف ناحیه جذب شوند.
  • استفاده از لیزر گاهی ممکن است همراه درد و ناراحتی باشد و به همین دلیل به کار بردن پمادهای بی حس کننده هم تجویز می‌شود. این پمادها پس از استفاده به طور کامل جذب بدن می‌شوند. پزشک‌ها توصیه می‌کنند این پمادها در دوران بارداری استفاده نشوند.
  • پوست بدن نیز در دوران حاملگی بسیار حساس است و لیزر موهای زائد احتمال دارد به بروز درد، قرمزی، خارش و مشکلات پوستی منجر شود.
  • از بین رفتن موهای زائد به طور کامل مستلزم این است که فرد چند جلسه در طی چند ماه مراجعه کند و ممکن است این جلسات تا پایان بارداری نیز ادامه یابد. پوست بدن در مراحل پایانی بارداری حساس‌تر می‌شود و لیزر دردآور خواهد بود.‌
  • در مرحله‌های پایانی بارداری دراز کشیدن و نشستن در زمان انجام لیزر دشوارتر می‌شود.
  • الگوی رشد موها ممکن است در دوران بارداری تغییر کند. تغییرات هورمونی در دوران حاملگی می‌تواند موجب تحریک رشد فولیکول‌های خفته مو و کوتاه شدن چرخه رشد موها شود و این تغییرات ممکن است تأثیرات لیزر را از بین ببرد.
سوالی دارید

اکنون با ما تماس بگیرید

همشهریان و هم استانی های عزیز همین حالا میتوانید برای رزرو وقت با ما تماس بگیرید !


تماس اورژانسی

تماس 24/7
09111144377



رزرو تلفنی

تماس 24/7
09111144377



ما را

در شبکه های اجتمایی به اشتراک بگذارید



* کلیه حقوق این سایت برای کلینیک زیبایی سعادت محفوظ است  1396-99 *

– طراح وب سایت : نوآوران وب <> مجتبی ملائیان

09112115663

تماس جهت مشاوره و رزرو