پیرسینگ چیست؟

پیرسینگ چیست؟پیرسینگ یا سوراخ کردن بدن یکی از عملهای زیبایی است که اخیرا در جامعه ما مد شده است. پیرسینگ انواع مختلفی دارد که از محبوبترین آن میتوان به پیرسینگ گوش، بینی، لب و ناف اشاره کرد. پیرسینگ عملی خطرناک است که نیاز به تجربه و تخصص کافی دارد. به همین جهت اگر با رعایت اصول بهداشتی و دقت کافی انجام نگیرد، احتمال بروز عفونت، حساسیت و سایر عوارض وجود دارد.
پیرسینگ (Piercing) به معنای سوراخ کردن بدن و آویزان کردن اشیای تزیینی و زیورآلات است. سوراخ کردن گوش و آویزان کردن گوشواره پدیدهای جدید و نوظهور نیست. این عادت از گذشته در فرهنگ ما وجود داشته است. اما پیرسینگ به شکل امروزی بسیار وسیعتر از سوراخ کردن گوش است. امروزه ممکن است عمل پیرسینگ در بافت نرم گوش، لبها، ابرو، گونه، گردن، ناف، سینه و بسیاری از نقاط بدن انجام گیرد
پیرسینگ گوش
پیرسینگ گوش (Ear Piercing) یا سوراخ کردن گوش رایجترین نوع پیرسینگ است. این عمل هزینه کمتری نسبت به سایر انواع پیرسینگ دارد و معمولا میزان درد و طول درمان در آن کمتر است. به همین دلیل توصیه میکنیم اگر به پیرسینگ علاقه دارید، ترجیحا از مدلهای ساده و کمخطر پیرسینگ گوش در بافت نرمه استفاده کنید. انواع پیرسینگ گوش عبارتند از:
پیرسینگ نرمه گوش: کم دردترین پیرسینگ گوش که در آن یک یا چند سوراخ روی نرمه ایجاد میشود.
پیرسینگ در پهنای نرمه گوش: سوزن از یک طرف نرمه وارد و پس از عبور از پهنای نرمه، از طرف دیگر خارج میشود.
پیرسینگ لاله گوش: سوراخ کردن گوش در قسمت لاله که دردناکتر از دو مورد قبل است.
سوراخ کردن غضروف گوش: سوراخ کردن بخشهای غضروفی گوش که انواع مختلفی مثل پیرسینگ تراگوس و پیرسینگ حلزونی گوش دارد.
پیرسینگ هلیکس گوش: سوراخ کردن گوش در قسمت هلیکس (بخش خمیده گوش خارجی) که در مدلهای مختلفی انجام میگیرد.
لازم به ذکر است که سوراخ کردن غضروف گوش درد بیشتری داشته و به مراقبت بیشتری نیاز دارد. به همین جهت باید پس از پیرسینگ، گوش را مطابق آموزش متخصص به صورت روزانه ضدعفونی کرده و از آنتیبیوتیکهای تجویز شده استفاده کنید
. همچنین پس از پیرسینگ گوش به هیچ عنوان حلقه یا گوشواره را دستکاری نکنید یا آن را از سوراخ خارج نکنید. زیرا این کار احتمال بروز عوارض پیرسینگ گوش به ویژه عفونت را افزایش میدهد.
پیرسینگ چیست؟
پیرسینگ بینی
پیرسینگ بینی (Nose Piercing) یا سوراخ کردن بینی طرفداران کمتری نسبت به پیرسینگ گوش دارد و البته پیچیدهتر از سوراخ کردن گوش است. در پیرسینگ بینی ممکن است یکی یا هر دو پرهی بینی سوراخ شده و جواهرات کوچک یا حلقهای ساده از آن آویزان شود.
پیرسینگ بینی انواع دیگری هم دارد که نسبت به پیرسینگ پره بینی خطرناکتر هستند و معمولا ظاهر فرد را عجیب و غریب میکنند! به طور مثال در نوعی از پیرسینگ بینی سوراخی در بافت نرم تیغه میانی بینی ایجاد شده و حلقهای به آن آویزان میشود.
این نوع از سوراخ کردن بینی نیاز به تجربه و مهارت بیشتری دارد، زیرا ممکن است در حین عمل تیغه میانی بینی پاره شده و بافت بینی آسیب ببیند. برخی از انواع پیرسینگ بینی عبارتند از:
- پیرسینگ پره بینی: سوراخ کردن پره بینی در سمت راست، چپ یا هر دو طرف
- پیرسینگ سپتوم: ایجاد سوراخ در بافت میانی و غیرغضروفی بین دو سوراخ بینی
- پیرسینگ پل: سوراخ کردن قسمت بالایی بینی بین چشمها به شکل افقی یا عمودی
- پیرسینگ ناسالانگ: ایجاد سه سوراخ در دو پره و قسمت میانی بینی در یک راستا و قرار دادن یک آویز میلهای
طول درمان در پیرسینگ بینی ممکن است بین چند ماه تا یک سال باشد. این پیرسینگ نیاز به مراقبت زیادی دارد، در غیر این صورت امکان بروز عوارض جانبی زیاد است.
خونریزی محل پیرسینگ بینی، ورم کردن و ترشح مایع چرکی از مهمترین عوارض پیرسینگ بینی است. به علاوه عفونت پیرسینگ بینی بسیار خطرناک است و ممکن است باعث بروز مشکلات تنفسی شود.
پیرسینگ چیست؟
پیرسینگ لب
پیرسینگ لب (Lip Piercing) در دو نوع پیرسینگ لب دائمی و پیرسینگ لب موقت صورت میگیرد. در مدل موقت پوست سوراخ نمیشود و شی زینتی به کمک چسب مخصوص یا آهنربا روی پوست قرار میگیرد. در طرف مقابل در پیرسینگ لب دائمی بافت لب در نقاط مختلف سوراخ شده و حلقه یا نگین تزیینی از آن آویزان میشود. سوراخ کردن لب ممکن است در بالای لب، کنار لب یا لب پایینی (Labret) صورت گیرد.
پیرسینگ لب نسبت به پیرسینگ گوش و بینی کمتر رایج است و عوارض و خطرات بیشتری دارد. خونریزی یکی از شایعترین عوارض پیرسینگ لب است. به علاوه به دلیل قرارگیری محل پیرسینگ در مجاورت دهان، احتمال عفونت در این پیرسینگ بسیار بالاست.
آسیب به اعصاب، کلوئید یا گوشت اضافه، احساس خارش، آسیب به دندان و لثه و خطر ابتلا به بیماریهای عفونی نظیر هپاتیت و ایدز از دیگر عوارض پیرسینگ لب است
پیرسینگ چیست؟
پیرسینگ زبان
پیرسینگ زبان (Tongue Piercing) یکی دیگر از انواع پیرسینگ است که به تازگی مد شده است. در این روش بافت نرم داخل زبان به روشهای متفاوت سوراخ شده و یک میله تزیینی از آن عبور داده میشود. سوراخ کردن زبان بسیار حساس و خطرناک است و معمولا عوارض جانبی زیادی به همراه دارد. به همین جهت برای پیرسینگ زبان باید به مراکز معتبر و بهداشتی مراجعه کنید.
خطر خفگی به دلیل جدا شدن شی زینتی، اختلال در حس چشایی، اختلال در بلع غذا، اختلال در عملکرد بزاق دهان و گوارش غذا، عفونت شدید زبان،
آسیب به دندان و لثه و آبریزش بینی از عوارض شایع پیرسینگ زبان است. به علاوه احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی مثل هپاتیت B، هپاتیت C و عفونت آنژین لودویگ وجود دارد
که نوعی بیماری عفونی خطرناک در ناحیه فک است. به همین دلیل معمولا پس از پیرسینگ زبان آنتیبیوتیکهای قوی تجویز میشود.
توجه: اگر به بیماریهای قلبی مبتلا هستید، از پیرسینگ زبان پرهیز کنید. زیرا آنتیبیوتیکهای تجویزی پس از پیرسینگ برای قلب مضر است. همچنین عفونت باکتریایی احتمالی ناشی از پیرسینگ زبان برای قلب خطرناک است.
پیرسینگ چیست؟
پیرسینگ دندان
بله پیرسینگ دندان! بعضی از افراد تمایل دارند بیش از اندازه عجیب و متفاوت باشند و به همین دلیل به سراغ پیرسینگ دندان (Tooth Piercing) میروند. پیرسینگ دندان دو مدل دارد
. در نوع اول سطح دندان تراشیده شده و سپس نگین تزیینی به کمک چسب دندانپزشکی روی دندان قرار میگیرد. این نوع از پیرسینگ دندان کمخطر است و آسیب کمتری به دندان وارد میکند.
در نوع دوم بخشی از دندان سوراخ میشود و یک حلقه کوچک در آن قرار میگیرد. این روش به دلیل سوراخ کردن دندان خطرناک است و ممکن است باعث شکستگی و آسیب به دندان شود. به علاوه سوراخ کردن دندان باعث میشود تا باقیمانده غذا در آن جمع شده و دهان بوی بدی بگیرد.
این عارضه پس از مدتی باعث زرد شدن و پوسیدن دندان میشود. بهتر است برای پیرسینگ دندان به دندانپزشک یا افراد متخصص مراجعه کنید.
پیرسینگ چیست؟
پیرسینگ ناف
پیرسینگ ناف (Navel Piercing) شاید دردناکترین نوع پیرسینگ باشد که البته جذابیت و محبوبیت زیادی دارد. این نوع از پیرسینگ به تقلید از فرهنگ
اقوام آفریقایی در اروپا رواج یافته و چند سالی است در ایران مد شده است. در این پیرسینگ معمولا در بافت لبهی بالایی ناف سوراخی ایجاد شده و یک حلقه تزیینی از آن عبور داده میشود.
این قسمت عصبهای زیادی دارد و به همین جهت لازم است تا عمل سوراخ کردن ناف با دقت و مهارت بالایی صورت گیرد. به همین جهت اگر پیرسینگ ناف به درستی انجام نشود، درد زیادی به همراه دارد. طول درمان پیرسینگ ناف هم زیاد است و بین 6 ماه تا یک سال زمان میبرد.
توجه: در صورتی که قصد بارداری دارید، پیرسینگ ناف برای شما ممنوع است. همچنین اگر عمل پیرسینگ ناف را انجام دادید، باید مراقب باشید تا شکم شما بزرگ نشده یا تغییر سایز ندهد.
پیرسینگ ابرو
پیرسینگ ابرو (Eyebrow Piercing) یکی از انواع پیرسینگ سطحی پوست است. در این مدل یک سوزن به صورت عمودی از یک طرف بافت ابرو وارد شده و از سمت دیگر خارج میشود. سپس یک میلهی تزئینی منحنی شکل یا یک حلقه در این سوراخ قرار میگیرد. این پیرسینگ نسبت به سایر انواع پیرسینگ درد کمتری دارد
ولی در این مدل نیز احتمال بروز عفونت زیاد است. به علاوه پس زدن حلقه یا جواهر مهمترین عارضهی این مدل است. به همین دلیل لازم است که سوراخ کردن ابرو در یک عمق مناسب از پوست انجام شده و از یک جواهر با اندازه و جنس مناسب استفاده شود.
پیرسینگ چیست؟
خونریزی و آسیب به بافت از مهمترین عوارض پیرسینگ بدن
پیرسینگ در بسیاری از موارد با پاره کردن مویرگهای خونی همراه است. به همین دلیل خونریزی یکی از شایعترین عوارض پیرسینگ است. به علاوه کشیده شدن حلقه تزیینی بعد از پیرسینگ نیز ممکن است باعث خونریزی یا حتی در مواردی پارگی بافت شود. معمولا این عارضه در پیرسینگ زبان بسیار شایع است.
سرطان از بدترین عوارض پیرسینگ بدن
پیرسینگ بدن و استفاده از حلقهها و آویزهای تزیینی باعث تحریک مزمن پوست شده و در طولانیمدت زمینه ساز سرطان پوست میشود. این عارضه در کسانی که تعداد زیادی پیرسینگ انجام میدهند، شایعتر است.
پس زدن گوشواره پیرسینگ
در مواردی ممکن است بدن حلقه یا جواهر فلزی را پس بزند. در این شرایط بدن جسم خارجی را خطرناک تشخیص داده و سیستم ایمنی در راستای حذف آن عمل میکند. این کار باعث میشود تا بافت پوست در محل سوراخ آسیب ببیند.
پیرسینگ چیست؟